Jelske Boonstra

vanaf 8 juni 2021- eind juli 2021 een bijzondere expositie:

 

 Herinnerde tijd

 

 in de Kijk!Kunstgalerie: Stadionweg 177 Amsterdam

Ruimtelijke objecten uit gevonden materiaal in combinatie met vilt

Jelske:

In 2016 ben ik met vilten begonnen uit nieuwsgierigheid naar het materiaal en wat er aan mogelijkheden zijn.

Dit naar aanleiding van een ontmoeting tijdens een van onze fietstochten door Spanje met een schaapherder, die de wol van zijn schapen in het ravijn gooide: geen belangstelling voor.

Ik heb er wat van mee naar huis genomen en begon te experimenteren met vilten. Mijn oude liefde voor textiel wilde ik voortzetten in vilt. (In 1980 heb ik een opleiding aan de Lerarenopleiding Textiele vormgeving gevolgd. ) En ben ik bij de Dutch Felt Academy (DFA) in Friesland terechtgekomen, waar ik heb leren vilten en ontdekken wat ik allemaal kan met vilt.

En is vilt voor mij een middel geworden om uitdrukking te geven aan wat er in me omgaat of met een thema in gedachten, die ik tijdens de Master van DFA heb aangereikt gekregen.

Tijd is een belangrijk thema voor mij geworden, onderdeel zijn van de tijd. Tegenwoordig maak ik ruimtelijke objecten, die ontstaan uit gevonden mate- rialen die voor mij een gevoelswaarde bezitten in combinatie met vilt. Bij die materialen zoek ik een wolsoort die daar bij past, ieder ras schaap heeft zijn eigen wol. Vilt is een belangrijk element door de oneindige mogelijkheden van dit materiaal. Ik houd van de zachtheid van vilt en van contrast in materialen. Tijdens het maken verwerk ik mijn herinneringen.

Jelske Boonstra

Jelske Boonstra

Dick en Henc Smit

"Was getekend"  

Was getekend

Kijk! Kunstgalerie presenteert : “WAS GETEKEND”

Werken waarin twee broers voor de eerste keer al tekenend samenkomen op papier.

Dick Smit / Henc Smit Van 1 mei t/m 8 juni 2021.

Dick Smit: Werkte bij faculteit biologie van de Universiteit Utrecht als tekenaar/vormgever. Sinds 2006 lid van de Vereniging Botanische Kunstenaars Nederland, exposeert zijn exacte aquarellen van bloemen en planten in binnen-en buitenland. ( Rusland, Engeland en Japan.)

Henc Smit: Werkte als Creative Director bij bekende reclameburo’s. Laat sinds 2010 zijn creativiteit de vrije loop gaan met zijn tekeningen van verhalen zonder woorden op papier.

Hij voegde zijn fantasie wereld toe aan het realistische werk van zijn broer Dick. Exposeert regelmatig zijn tekeningen en 3-D objecten. Kijk!